Loopbaancoaching Breda

nicolette-psycholoog-breda-relatietherapie

Loopbaancoaching bij psycholoog Nicolette

Ben je op zoek naar loopbaancoaching in Breda?

Het krijgen, hebben en houden of veranderen van baan kan een behoorlijke impact op je leven hebben. Een nieuwe omgeving, nieuwe taken en nieuwe mensen vergen energie.

Vaak worden mensen belemmerd in het nemen van een beslissing op dit punt omdat verandering betekent dat je iets wat heel herkenbaar en vertrouwd is, los gaat laten om ruimte te maken voor iets nieuws.

Door gesprekken over je achtergrond qua studie en werk, onderzoek naar je talent en karakter en je loopbaanmotieven en het verkennen van de arbeidsmarkt, kunnen we gefaseerd haalbare opties in beeld brengen en op zoek gaan naar de praktische stappen die nodig zijn om tot verandering in de praktijk te komen.

Emotionele drempels worden gedurende dit proces zichtbaar en geven ons een opening om in gesprek af te tasten hoe reĆ«el de ‘beren op de weg’ zijn.


Loopbaancoaching

Nieuw toekomstperspectief

Veranderen is meestal uitdagend en prettig, maar als er geen vrije keus achter ligt, dan is dit soms ook meer dan lastig. De kracht van het vinden van een nieuwe weg, ligt vaak verborgen in het investeren in je eigen vitaliteit.

Wat breng je mee aan ervaring en talent en hoe vertaal je dit naar een nieuw toekomstperspectief? Staat je motivatie onder druk door het proces waarin je zit of bent beland en kom je daardoor minder gericht in actie?

Laat ons dan met je meedenken en zoeken naar wat je te geven hebt en welke wensen je misschien niet eerder liet meewegen in het aangaan van nieuwe initiatieven. Kijken naar wat je wel hebt in plaats van blijven hangen in tegenvallers, geeft je energie om terug in je persoonlijke kracht te komen en jouw toekomst vorm te geven.

Onderzoeken, rollenspellen, het aanleren van nieuwe technieken om jezelf te presenteren en vanuit overtuiging je eigen succes vorm geven, vormen voor ons de kernelementen van loopbaancoaching.


Sollicitatietraining en presentatietechnieken

Nieuwe inzichten leiden vaak tot de wens om jezelf ook op basis hiervan opnieuw te presenteren.

Een brief persoonlijker maken omdat je meer van jezelf durft te laten zien, een gesprek aangaan op basis van je eigen inzicht in je kunnen, op basis van je talent en wat je persoonlijk belangrijk vindt om te bereiken, is een leerproces wat we in concrete vaardigheden omzetten.


Sollicitatie training

Voorbereiden op mogelijke sollicitaties

Rollenspellen bieden de kans om je gedegen voor te bereiden op mogelijke sollicitaties en het aannemen van een rol waarbij je vertrekt vanuit gelijkwaardigheid. Wat je wel en niet vertelt en waarom het zelf benoemen van kwaliteiten niet arrogant is maar getuigt van zelfkennis, valt zeker te leren.

De trainingen kunnen onderdeel zijn van een traject, maar kunnen uiteraard ook los ingezet worden.

Neem dan gerust contact op voor meer informatie of een afspraak. Ik help je graag!

Nicolette
Psycholoog Breda

Neem contact op


nicolette-psycholoog-breda-relatietherapie
Psycholoog Nicolette is gediplomeerd psycholoog met praktijk in Breda. Ze is geregistreerd bij het NIP.
Psycholoog Breda Nicolette Psycholoog Breda
Moskesbaan 8
4823 AH Breda
Aangesloten bij:

NIP-logo-2023
Ook aangesloten bij:

Therapiepsycholoog.comRelatietherapeuten.net
Top